Jos olet aikeissa päivittää asuntosi sisustusta, harkitse huolella millaisia hankintoja haluat tehdä. Helpointa on varmasti hankkia huokeita esineitä, joiden käyttöikä jää lyhyeksi. Heikko laatu ei usein ehdi haitata, sillä trendikkääksi tehty huonekalu kerkeää usein mennä pois muodista juuri ennen kuin se hajoaa. Sahajauholla täytettyjä pöydänjalkoja ei ole mielekästä edes korjata. Erityisesti näiden lyhytikäisten huonekalujen vuoksi monet meistä ajattelevat kodin sisustusta pelkkänä kulueränä, vaikkakin oman arjen ja viihtyvyyden kannalta tärkeänä sellaisena. Sisustuksen voi kuitenkin nähdä myös sijoituksena, sekä omaan hyvinvointiin että myös puhtaan taloudellisessa mielessä.

Halpojen huonekalujen ostaminen vuodesta toiseen tulee pidemmän päälle kalliiksi. Sen lisäksi ne ovat harvoin ominaisuuksiltaan niin hyviä, kuin laadukkaat ja kestävät huonekalut. Todella hyvälaatuiset huonekalut ovat tietysti myös kalliimpia, ja tämän vuoksi moni meistä päätyykin hankkimaan halpoja huonekaluja vuodesta toiseen. Kodin sisustusta kannattaa kuitenkin suunnitella hieman pidemmällä aikajänteellä. Laadukas sohva voi olla kymmenen kertaa kalliimpi kuin huonolaatuinen verrokkinsa, mutta se voi myös kestää kymmenen kertaa kauemmin. Sen lisäksi se on käytössä mukavampi ja tuo iloa vuodesta toiseen. Todella hyvin valmistetun huonekalun voi myös korjata. Kannattaakin harkita, ostaako käteisellä jälleen kerran yhden halpishuonekalun, vai hankkiiko lainarahalla kestävämmän version.

Joistakin huonekaluista tulee klassikoita, ja sille on hyvä syy. Todellinen klassikko on ajaton yksilö, joka paitsi kaunistaa koteja, myös kasvattaa arvoaan vuosi vuoden jälkeen. Tällaista taiteen ja käyttöesineen välimaastoon kuuluvia esineitä, joissa käytännöllinen ja kestävä valmistus kohtaa kauniin ja linjakkaan muotoilun, kutsutaan designiksi. Kuten myös asunnon hankinnassa, laadukkaiden huonekalujen ostamisessa tulee ottaa huomioon omat käyttötarpeet ja mieltymykset, sekä odotukset hankinnan rahallisen arvon kehittymiselle. Erityisesti design -huonekalujen hankkiminen onkin yksi sijoittamisen tapa, sillä niiden arvo vain kasvaa ajan myötä, kunhan huonekalu on edelleen hyvässä kunnossa. Kuten asuntosijoittaminen, myös designiin sijoittaminen on usein järkevää aloittaa lainalla.

Markkinoilla on tarjolla valtava määrä erilaisia lainoja ja rahoitusratkaisuja. Niillä jokaisella on omat ehtonsa ja kustannuksensa. Takaisinmaksuaikojen, korkojen ja kulujen vertailu voi tuntua aluksi hankalalta. Vertailu kuitenkin kannattaa, sillä sopivan lainan valitsemalla voit säästää vuosien aikana suuria summia. Lainojen kilpailutusta ja vertailua varten on olemassa palveluita kuten Matchbanker, jotka tekevät ison osan seulonnasta puolestasi. Rahoitusratkaisut on hyvä miettiä ajoissa kuntoon. Silloin olet vapaa tekemään hankintoja heti, kun sopiva design -harvinaisuus sattuu kohdalle edulliseen hintaan, tai kun silmäsi osuvat nuoren suunnittelijan laatimaan huonekaluun, jonka tunnistat tulevaisuuden klassikoksi.