Lastenhuoneen sisustaminen on monesta syystä haasteellisempaa kuin muiden huoneiden. Näin on varsinkin silloin, kun lapset ovat vielä pieniä. Ensinnäkin sekä huonekalujen että koristeiden on kestettävä rajujakin leikkejä. Tuolien päällä hypitään ja kiipeillään, eikä mikään seinä ole välttämättä turvassa lentäviltä palloilta ja pehmoleluilta. Tavaroiden täytyy siis olla kestäviä paitsi siksi, etteivät lapset loukkaisi itseään, myös vanhempien kukkaron vuoksi.

Toinen haaste on lasten ja vanhempien mielipiteiden sovittaminen yhteen. Jos hankit lastenhuoneen seinälle omasta mielestäsi tyylikkään modernin maalauksen, lapset eivät ehkä arvosta sitä eivätkä sinun kehotuksiasi leikkiä sievästi, ettei kallis taulu vahingoittuisi. Jos taas annat lapsille täysin vapaat kädet huoneen koristeluun, et ehkä itse pidä lopputuloksesta. Vaikka et itse vietäkään yhtä paljon aikaa lastenhuoneessa, et varmaankaan tahdo siitä mitään kaatopaikkaa.

Lisäksi sinun on otettava huomioon se, että lapset muuttavat usein mieltään. Kun olette vihdoin päässeet sopimukseen toivotusta tyylistä ja olet tyytyväisenä sijoittanut rahaa taideteokseen, josta kaikki pitävät, saattaakin käydä niin, että lapsi kyllästyy siihen muutaman viikon päästä tai se ei olekaan kylässä käyneiden luokkatoverien mielestä muodikas.

Joustavuutta julisteilla

Muistat varmaankin omasta nuoruudestasi suositun ja edullisen tavan koristella seinät: julisteet. Ehkä olit yksi niistä, joka melkeinpä tapetoi seinänsä uudelleen lehtien mukana tulleiden eri näyttelijöiden ja laulajien kuvilla. Julisteiden paras puoli onkin juuri niiden edullisuus, jonka vuoksi kyllästyminen ei ole ongelma. Voit yksinkertaisesti ostaa uudet kuvat lapsen kyllästyttyä vanhoihin, tai sitten voitte heti kättelyssä tilata muutamia ylimääräisiä kuvia ja vaihdella niitä, kun siltä tuntuu.

Valintaa helpotat selaamalla julistevalikoimaa ensin itse ja näyttämällä sitten lapselle muutaman sellaisen kuvan, jotka sinusta näyttävät hyviltä. Sitten voit antaa lapsen valita niistä täysin vapaasti suosikkinsa. Näin lapsi on iloinen saadessaan päättää itse, ja sinä säästyt pitkiltä neuvotteluilta ja satojen kuvien selaamiselta. Pienempien lasten kestosuosikkeja ovat usein eläinkuvat, joten kannattaa aloittaa niistä. Vähän vanhempaa lasta voit kehottaa tutustumaan julistetarjontaan itsekin, ja lopuksi voitte yhdessä tilata vaikkapa tyylikkäät kaupunkijulisteet online.

Kuvat suojaan

Pelkät julisteet repeytyvät tai tahraantuvat helposti, eivätkä ne teipillä tai sinitarroilla kiinnitettyinä muutenkaan näytä yhtä hyviltä kuin taulut. Mutta jos hankit julisteisiin kehykset, muutat ne heti kestäviksi ja tyylikkäiksi tauluiksi. Tukeva lasipinta on myös helppo pyyhkiä puhtaaksi. Sinun kannattaa ostaa samalla kertaa julisteet ja kehykset, niin saat varmasti oikeankokoiset.