Suosi sisustuksessasi kotimaista

Kotimaisen suunnittelun ja muotoilun suosio on huipussaan ympäristötietoisuuden lisääntyessä. Ihmisiä kiinnostaa yhä enemmän ja enemmän panostaa laatuun ja tukea suomalaista yrittäjyyttä kaikissa hankinnoissaan. Tämä pätee myös kodin sisustukseen, jossa laadukkailla materiaaleilla todella onkin väliä. 

Keittiön keskiössä on yleensä ruokapöytä. Suomi on suuri tekijä puun kanssa, minkä vuoksi moni kotimaisena muotoiluna tuotettu aidosti laadukas pöytäkin on täyspuuta. Tämä ei luonnollisesti ole aina kuluttajalle edullisin vaihtoehto, mutta hyvässä tapauksessa esimerkiksi erinäisiltä työpajoilta saattaa saada hyviä tarjouksia käsin tehdyistä puupöydistä. Kierrätyskeskuksiakaan ei kannata unohtaa, sillä hieman viallisetkin puutuotteet voivat vain pienellä korjailulla olla pian kuin uusia. Ellei budjettisi kuitenkaan veny täyspuuhun saakka eivätkä kierrätyskeskukset tule juuri nyt kyseeseen, voit panostaa kotimaisuuteen tekstiileissä ja astioissa, joita löydät valikoiman moneen makuun https://www.makujakauppa.fi/tuotemerkit/marimekko/marimekko-astiat osoitteesta. Kotimainen Fiskars tuottaa myös laadukkaita veitsiä ja aterimia, joihin sijoittaminen on aina kannattavaa.

Myös olohuone ja makuuhuone tarjoavat tilaisuuksia panostaa kotimaiseen tekstiiliin. Valitse sellaisia pitkäikäisiä tuotteita, joiden uskot kestävät aikaa sekä laadultaan, että sinun omien mieltymystesi kannalta. Älä tee hankintoja sillä mielellä, että tuotteet olisivat käytössäsi vain lyhyen ajan minkä jälkeen niistä voi hankkiutua eroon. Myös keramiikan ja lasituotteiden puolelta Suomella on runsaasti osaavia tekijöitä, joiden tuotteet saattavat parhaassa tapauksessa kestävyytensä vuoksi siirtyä jopa sukupolvelta toiselle. Vaali tällaisia tuotteita niin lompakkosi kuin ympäristönkin vuoksi. Laadukkaat kotimaiset design-tuotteet käyvät myös aina kaupaksi ja niiden arvo saattaa jopa vuosien mittaan nousta huimasti, joten niihin panostaminen harvoin on pitkällä tähtäimelläkään virheliike.