Monesti keittiö on kodin sydän. Siellä kaikki tapahtuu. Tietysti laitat ruokaa ja syöt keittiössä, mutta monissa perheissä keittiö on myös paikka, jossa vietetään yhteistä aikaa ja tehdään muitakin töitä. Koululaiset tekevät läksynsä keittiön pöydän ääressä, pikkulapset leikkivät keittiössä ja käyttävät patoja ja kattiloita rumpusetteinä vanhempiensa iloksi. Jotkut kotoa työskentelevät ihmiset käyttävät keittiötä myös toimistona.

Tästä syystä erilaisilla tavaroilla on tapana kerääntyä keittiöön. Huonettahan käytetään kaikkeen, joten sinulla on hyvä syy pitää kaikki tarvitsemasi käsillä juuri siellä. Valitettavasti tämä voi helposti johtaa erittäin sotkuiseen ympäristöön, joka ei ole kovinkaan viihtyisä. Kaikkialla sekaisin lojuvat tavarat voivat myös aiheuttaa stressiä. Sitten on aika raivata sotku ja luoda haluamasi viihtyisä keittiö.

Mitä siellä ei pitäisi olla

Aloita kysymällä itseltäsi, mitä tavaroita tulee todella säilyttää keittiössä, ja poista kaikki sinne kuulumattomat tavarat. Voi hyvinkin olla, että käytät keittiötä kaiken muun lisäksi varastona. Jos kuitenkin vietät keittiössä paljon aikaa, sinulla on ehkä toinen varastoksi paremmin soveltuva huone, jota et käytä yhtä usein.

Katso myös, mitä esillä olevista tavaroista käytät, mutta voisit laittaa kaappiin tai säilytysrasiaan. Useimmissa keittiöissä on esimerkiksi kaappien päällä tai nurkissa hyödyntämätöntä tilaa, jonne voit helposti luoda säilytystilan tavaroille, joiden täytyy olla helposti saatavilla, mutta ei työtason tai ruokapöydän päällä.

Älä kuitenkaan kasaa tavaroita umpimähkään nurkkaan tai kaappien päälle. Hanki niitä varten hyvännäköisiä säilytyslaatikoita tai pieni kaappi, niin saat korvattua sotkun jollakin keittiön ulkoasua kaunistavalla.

Mitä siellä pitäisi olla

Kun olet poistanut kaiken keittiöön kuulumattoman ja siirtänyt tasoilta ne tavarat, jotka voivat olla laatikoissa tai kaapeissa, on aika kääntää katse esille jääviin tavaroihin ja varmistaa, että ne ovat visuaalisesti miellyttäviä.

Meillä kaikilla on suosikkimme, joita pidämme työpöydällä, koska käytämme niitä koko ajan. Joillakin ihmisillä se on kahvinkeitin, toisilla taikinakone, riisinkeitin tai mehupuristin. Haluatko pitää ne pysyvästi työpöydällä? Sopii! Varmista vain, että ne ovat silmänilona eivätkä lisää sotkua.

Vilkaise ympärillesi. Katso, mitä sinulla on ja mitä vielä haluaisit. Sitten onkin aika päivittää varusteet. Panosta laatuun ja kaunista samalla keittiötäsi hankkimalla upea kahvinkeitin, hyvin suunniteltu taikinakone, hyvännäköinen riisikeitin tai ylellinen mehupuristin.

Järjesteleminen vie aikaa, mutta jos otat tavaksesi katsoa ympärillesi ja siirtää ylimääräiset tavarat tasoilta omiin säilytyspaikkoihinsa, saat ajan myötä paljon viihtyisämmän keittiön.