Arjessa ja erityisesti nykyisenä etätyöskentelyn aikana koti saattaa nopeasti käydä kyllästyttäväksi, erityisesti kun ajatukset karkaavat haaveilemaan lomamatkoista ja luksuskohteista. Inspiraatiota pienen arjen luksuksen löytämiseen voi etsiä monesta paikasta ja tässä artikkelissa listataankin joitakin ideoita, joilla on mahdollista päästä alkuun.

Kollaasit inspiraation lähteenä

Selaile sisustus- ja huonekaluliikkeiden verkkosivuja, ota mieleisesi kuvat talteen ja lähde rakentamaan niistä omaa silmääsi miellyttäviä kokonaisuuksia. Leikittele tyyleillä ja anna vain mielikuvituksesi toimia rajana, sillä pelkkä kollaasi ei velvoita sinua mihinkään! Todellinen kollaasien mestari voi jopa käyttää asuntonsa pohjapiirrosta hyväkseen ja asetella haluamansa huonekalut niille sopiville paikoille. Voit suunnitella kokonaisuuksia erilaisilla värimaailmoilla ja erilaisiin tarpeisiin, oli makusi sitten boheemi tai minimalistinen.

Hae inspiraatiota muista kauniista tiloista

Oletko ollut esimerkiksi lomareissulla ja yöpynyt todella mieleenpainuvassa hotellihuoneessa? Huoneet on usein suunniteltu ammattilaisen hyvällä maulla, eivätkä tämän vuoksi ole täysin syyttä niin tyylikkäitä. Jos lomamatkat ovat lähiaikoina jääneet vähäisiksi, voit lähteä tutkimaan asiaa vaikka hakemalla hotellit Helsinki ja tutkimalla esimerkkikuvia huoneista. Tässäkin voit valita täysin vapaasti vaikka viiden tähden luksushotelleja ja ammentaa inspiraatiota niistä, sillä klassinen tyyli on kopioitavissa myös kierrätetyillä tarpeilla, mikäli sisustajalla on tällaisille asioille silmää.

Osta käytettyä

Kierrätyskeskukset ja kirpputorit voivat välillä olla todellisia aarreaittoja, eikä kaikkea kannata missään nimessä ostaa uutena. Ajatellaan että löydät kierrätettynä vanhan vingage-pöydän keittiöösi ja haluat lähteä rakentamaan tyylikästä kokonaisuutta sen ympärille. Tällöin sinulla on jo inspiraation lähde, josta lähteä liikkeelle. Voit valita tekstiilejä ja muita puupintoja, jotka sopivat pöydän kanssa yhteen. Älä pelkää tarvittaessa puupintojen maalaamista!