Erilaiset julisteet ovat jo tovin olleet todella suosittuja sisustuselementtejä sisustuksen maailmassa. Olet varmasti nähnyt useita esimerkkejä julisteista osana kodin sisustusta sisustuslehdissä ja erityisesti sosiaalisessa mediassa. Tämä lieneekin yksi syy julisteiden suureen suosioon – niitä on nyt kaikkialla. Tässä artikkelissa käsittelemme erilaisia tapoja sisällyttää hienoja julisteita kotisi sisustukseen niin että ne sopivat kotisi ilmeeseen, mutta tuovat siihen juuri oikealla tavalla kaipaamaasi lisämaustetta.

Julisteilla sisustaminen on todella kätevää, sillä voit valita niiden aiheet ja värit kotisi nykyiseen sisustukseen sopiviksi. Voit valita aiheita ja värejä, jotka mukailevat kotisi tämänhetkistä henkeä, jolloin vaikutelma on harmoninen ja julisteet täydentävät kokonaisuutta tuoden siihen ikään kuin yhden lisäkerroksen mielenkiintoa tuomaan. Julisteilla voidaan kuitenkin myös räväyttää, jolloin muuten mielenkiinnoton tila nousee aivan uudelle tasolle. Hyvin hillitysti maanläheisillä väreillä sisustettu olohuone saa suuresta paraatipaikalle ripustetusta julisteesta aivan uutta potkua. Tämä onnistuu myös suurella mustavalkoisella julisteella, jos ujostelet värien käyttöä. Mustavalkoiset julisteet ovat värimaailmaltaan hillittyjä, mutta niillä saa parhaimmillaan aikaan hyvin voimakkaita vaikutelmia. Sisustusmaailmassa on viime aikoina ihastuttu erityisesti eläimiä ja luontoa esittäviin julisteisiin. Joskus juliste on myös sisustuksellisesti mielenkiintoisempi, kun se ei esitä eläintä kokonaisuudessaan vaan jotakin sen yksityiskohtaa. Esimerkiksi lähikuva seepran raidoista näyttää todella upealta suurikokoisena julisteena.

Julisteiden aiheen ja värimaailman lisäksi niiden harkittu sijoittaminen ja ripustaminen kotonasi on erittäin tärkeää, jos haluat vaikutelman olevan mahdollisimman tyylikäs. Pohdi ensin, kuinka monta julistetta haluat ripustaa tiettyyn tilaan, ja minkä kokoisia nämä julisteet ovat. Lopputuloksen trendikkyyden kannalta julisteiden koolla ei ole juurikaan väliä, mutta sillä on kuitenkin suuri vaikutus niiden ripustamiseen. Samankokoiset julisteet kannattaa nimittäin ripustaa symmetriseen muodostelmaan ja erikokoiset tulisi ryhmitellä taiteellisemmaksi ”taideseinäksi”, jolloin julisteiden kokoerot eivät pistä silmään. Molemmat ripustustavat ovat parhaimmillaan yhtä vaikuttavia, ja voit käyttää molempia kotisi eri tiloissa. Julisteiden hyvä puoli on siinä, että ne sopivat sisustuselementeiksi kaikkiin kotisi huoneisiin ja tiloihin. Voit suosia esimerkiksi huoneen käyttötarkoitukseen liittyviä teemoja, mikä voi olla julisteiden valitsemisen kannalta tehtävää helpottava lähestymistapa. Kun tiedät, minkä teeman julisteita etsit, on sinun paljon helpompi tehdä valintoja ja luoda yhtenäinen kokonaisuus. Voit esimerkiksi koristaa keittiösi seiniä erilaisia mausteita esittävillä julisteilla.

Toivottavasti sait tästä artikkelista ideoita kotisi sisustamisen maustamiseen erilaisilla julisteilla. Pidä mielessäsi erityisesti vinkkimme julisteiden ripustamiseen liittyen, sillä julisteiden oikeaoppinen ripustaminen ja sijoittelu on vähintään yhtä tärkeää kuin juliste itse. Toivotamme sinulle antoisia sisustushetkiä julisteiden parissa!