Keittiö on kodin sydän. Vietämme siellä paljon aikaa vauvasta vaariin eikä keittiön merkitystä sosiaalisten suhteiden edistäjänä kannata lainkaan väheksyä. Keittiössä pääsemme valmistamaan herkullista ruokaa yhdessä ystävien kanssa, ruokkimaan perheemme tai rentoutumaan teekupposen ääressä pitkän päivän päätteeksi. Keittiön sisustukseen kannattaa panostaa, sillä siellä tulee viettäneeksi yllättävän pitkiä aikoja elämänsä aikana. Tässä postauksessa jaamme joitakin parhaaksi havaitsemiamme vinkkejä, joiden avulla voit helposti piristää keittiön ilmettä.

Kulahtaneet kokkausvälineet syövät välittömästi kaiken inspiraation, mitä ruuan laittamisesta voi syntyä. Siksi on tärkeää pitää huolta siitä, että pannut, padat ja kattilat ovat hyvässä kunnossa. Laadukas paistinpannu innostaa valmistamaan aamiaiseksi terveellisen munakkaan, joten ruuanlaittovälineisiin panostaminen edistää myös terveellisten elämäntapojen valintaa arjessamme.

On tärkeää, millaisia astioita käytämme ruuan tarjoiluun ja sen syömiseen. Kun lautaset, mukit ja kulhot ovat kauniita ja miellyttävät omaa visuaalista silmäämme, nautimme ruuastakin eri tavalla. Monesti tuttu ja tylsäkin arkiruoka maistuu hyvälle, kun saamme syödä sen kauniista ja värikkäistä astioista. On myös hyvä idea panostaa eri ruoka-aineiden tarjoiluastioihin: jos olet intohimoinen olutharrastaja, sinua varmasti kiinnostaa hankkia kestävä olutlasi, jossa oluen aromit pääsevät esille parhaalla mahdollisella tavalla.

Keittiön viihtyvyyteen voi myös panostaa erilaisilla tuoksuilla. Kun valitset siivousaineita keittiöön, mieti, millaisia tunteita niiden tuoksut herättävät. Sitruksiset tuoksut ovat usein piristäviä vaikutukseltaan, kun taas laventeli rauhoittaa mieltä. Hyvät tuoksut myös innostavat siivoamaan ja nostavat siivouspäivän aivan uudelle tasolle.

Toivottavasti nämä vinkit auttoivat sinua piristämään keittiösi ilmettä helposti ja vaivattomasti!