Julisteet ovat helppo tapa saada makuuhuoneeseen omaa persoonallista sävyä. Moni haluaa makuuhuoneen olevan ensisijaisesti paikka jossa voi rauhoittua ja nukkua. Mutta esimerkiksi nuorilla ja opiskelijoilla makuuhuone voi toimia myös samalla oleskelutilana, ja siellä vietetään paljon enemmän aikaa kun talon muissa huoneissa.

Olipa makuuhuoneen tarkoitus mikä tahansa, on sen sisustuksessa tärkeintä, että se sopii omaan tyyliin ja siellä on hyvä olla. Sisustuksen tarkoitus on ensisijaisesti muuttaa oma asuinpaikka kodiksi On jokaisen henkilökohtaisista toiveista ja mieltymyksistä kiinni, miten tämä tapahtuu.

Mitä haluat makuuhuoneesi kertovan sinusta?

Makuuhuone on paikka, jossa vieraat harvoin käyvät, ja se kannattaakin sisustaa huoneeksi joka palvelee tarkoitustaan. Monet kokevat rauhoittuvansa esimerkiksi luonnon äärellä, ja silloin makuuhuoneeseen voi hankkia vaikka luontoaiheisia julisteita, joita on mukava katsella ennen nukkumaan menoa. Toisinaan julisteista haluaa persoonallisempia, ja silloin niitä voi myös teettää omista kuvistaan. Tällaiset teko julisteet netistä tuovat varmasti mieluisia muistoja mieleen, saavat haaveilemaan ja vievät päivän aikana kertyneet huolet pois.

Eläinrakkaat ihmiset voivat sisustaa julisteilla käyttäen suosikkieläintensä kuvia. On tutkittua tietoa, että eläinten läsnäolo – ja jopa niiden ajatteleminen – saa eläimistä pitävät ihmiset rauhoittumaan ja stressitasot laskemaan. Tämä parantaa huomattavasti unen laatua ja helpottaa nukahtamista. Eläimillä saattaa siis olla psyykkeeseen positiivinen vaikutus, vaikka ne eivät fyysisesti paikalla olisikaan.

Monet haluavat keskittyä olennaiseen, ja hankkivat seinälle esimerkiksi mietelauseita tai mantroja, joita haluavat nähdä heti herätessään tai viimeiseksi nukkumaan mennessään. Nämä voivat olla esimerkiksi runoja tai lyhyitä elämänohjeita, joiden avulla löytää motivaatiota omaan päiväänsä. Myös erilaiset mandalakuviot ovat suosittuja, ja aivot tutkitusti mieltyvätkin niiden symmetriaan ja monimutkaisuuteen, jota voi tarkastella halutessaan pitkäänkin.

Julisteilla voi viestiä paljonkin

Kuten edellä kerrottiin, on julisteiden avulla mahdollista viestiä sekä itsestään, että itselleen, mitä erilaisempia asioita. Luontojuliste saattaa viestiä sinulle rauhasta, ja ulkopuoliselle esimerkiksi sitä, että pidät tietyistä kasveista. Julisteissa tulkinnanvaraisuus on yksi niiden parhaista ominaisuuksista. Jos julisteiden ulkoasua haluaa lisätä tyylikkäämmäksi, voi ne kehystää erilaisilla kehyksillä. Kehysmateriaalin ja mallin voi valita omien mieltymystensä mukaan.