Pohjoismaissa on aina suosittu neutraaleja värejä sisustuksessa, mutta neutraalien värien käyttäminen ei aina takaa samanlaista lopputulosta. Niin maalaisromanttisessa kuin minimalistisessakin kodissa voi nimittäin vallita neutraali värimaailma, mutta vaikutelma ei ole ollenkaan sama. Nyt sisustusmaailmassa on innostuttu neutraalien värien yhdistämisestä puisiin huonekaluihin ja minimalismiin. Maailma on vuonna 2020 tietoisempi kuin koskaan ihmisen toiminnan negatiivisista vaikutuksista ympäristöön, ja halu luoda omasta kodista minimalistinen, rauhallinen paikka, jossa huonekalut on valmistettu uusiutuvista luonnonmateriaaleista, heijastelee tätä yleistä mielialaa. Poimi tästä artikkelista vinkit modernin minimalistisen sisustuksen luomiseksi ihanan luonnollisia värejä hyödyntäen!

Nyt tyylikkäimmät sisustukset syntyvät eri luonnonvalkoisen ja ruskean sävyjä käyttäen yhdistettynä poltettuun oranssiin. Suosi myös kaikissa huonekaluissa ja sisustusesineissä mahdollisimman ekologisia ja käsittelemättömiä materiaaleja. Tyyliin sopivat hyvin esimerkiksi erilaiset puiset kirpputorilöydöt, jotka tuovat sisustukseen mukavan persoonallisen lisän. Moni valitsee nyt olohuoneeseensa pehmeän kangassohvan, jonka päälliset on valmistettu kestävästä pellavasta. Pellava on muutenkin nyt erityisen suosittu sisustusmateriaali, sillä se on materiaalina hyvin vähän käsitelty ja näyttää kauniin tekstuurinsa ansiosta hyvältä minimalistisissa sisustustuotteissa. Pellavaa näkeekin sisustuksissa erilaisissa neutraaleissa sävyissä esimerkiksi petivaatteissa, koristetyynyissä ja verhoissa.

Puun ja pellavan lisäksi tämän päivän neutraalia värimaailmaa suosivissa kodeissa käytetään myös paljon lasia. Lasi on materiaalina kaunis kaikessa yksinkertaisuudessaan, ja se sopii hyvin nykyaikaiseen arvomaailmaan, joka pyrkii suosimaan kierrätettävissä olevia kestäviä materiaaleja. Lasi korvaakin nyt monessa keittiössä erilaiset muoviset säilytysastiat, sillä muovin on sen ympäristöhaittojen lisäksi todettu olevan terveydelle haitallista. Lasisten säilytyspurnukoiden tultua keittiöihin moni haluaa jättää ne esille avohyllyille, sillä erilaiset kuiva-aineet sopivat neutraalin värimaailmansa puolesta kuin nappi silmään nykypäivän minimalistisen kodin rauhallisen maanläheiseen tunnelmaan. Kiiltävät ja vähäeleiset lasipurnukat näyttävät hyvältä raakapuiselle hyllylle aseteltuina, josta niitä on myös tarpeen vaatiessa mutkatonta käyttää.

Neutraalissävyinen koti ei suinkaan tarkoita sitä, että sisustuksesta ei löydy lainkaan väriä. Yleisvaikutelma pysyy rauhallisena, kun väriä lisätään harkitusti pohjaltaan neutraaliin tilaan. Vaikutelma ei mene pilalle esimerkiksi värikkäästä matosta, jos maton värit ovat murrettuja sävyjä ja tilan seinät ja suurimmat huonekalut ovat neutraalin värisiä. Moni hakee neutraaliin värimaailmaan hiukan potkua esimerkiksi Pohjois-Afrikkalaisista tai Intialaisista matoista, sillä niiden värit ovat sopivasti murrettuja ja geometriset kuviot sopivat hyvin suoralinjaisen vähäeleisiin puisiin huonekaluihin. Väriä voi lisätä myös murretun värisillä tyynyillä ja muilla tekstiileillä. Muista kuitenkin, että yhdessä tilassa väriä kannattaa löytyä vain yhdeltä suurelta pinnalta. Älä siis esimerkiksi valitse samaan tilaan värikästä mattoa, verhoja ja päiväpeitettä.