Maailma on täynnä suunnittelun ja arkkitehtuurin ihmeitä, joissa kannattaa vierailla, jos arvostaa kaunista sisustusta, taidetta ja vaativaa suunnittelua. Tässä artikkelissa kerrotaan erilaisista kauniista sisätiloista maailmalta, joista voi löytää inspiraatiota omaan sisustukseen tai vain ihailla niiden estetiikkaa ja funktionaalisuutta.

Pariisin moskeija, Ranska

Monet moskeijat ovat mosaiikkitaiteeltaan aivan ainutlaatuisia, ja erityisesti symmetriaa ja yksityiskohtia arvostaville ehdottomasti vierailun arvoisia kohteita. Sisätilojen arkkitehtuurissa näkyvät sekä persialainen tyyli kaarimaisine oviaukkoineen ja pylväineen, että espanjalainen lämpö, joka ikään kuin toivottaa tulijan sydämellisesti tervetulleeksi. Moskeija sijaitsee Ranskan pääkaupungissa Pariisissa. Myös monet muut moskeijat, kuten Hagia Sofia Istanbulissa, ovat erittäin kauniita sisältä.

Kansallismuseo, Yhdysvallat

Yhdysvaltojen Washington D.C.:ssä sijaitseva kansallismuseo on yksi maan hienoimpia halleja. Sisätilan arkkitehtuurissa on panostettu tilavuuteen, ja siihen, että tila olisi samalla mahdollisimman valoisa ja kuitenkin tunnelmallinen. Jättimäiset pylväät ja suuri huonekorkeus saavat ihmisen tuntemaan itsensä todella pieneksi hallin läpi kävellessä. Ikkunoista sisään tulviva luonnonvalo tuo kuitenkin lämpimän tunnelman, ja valo heijastuu rakenteista kauniisti.

Taj Mahal, Intia

Intiassa sijaitseva Taj Mahalin palatsi tunnetaan ulkonäöltään yhtenä maailman kauneimmista rakennuksista. Sen sisäpuoli on jäänyt näyttävän ulkopuolen varjoon, mutta se kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa, jos Taj Mahaliin menee tutustumaan. Sisäpuolella vierailija saattaa jopa hämmentyä miljoonista yksityiskohdista, joita tulee vastaan jokaisessa tilassa. Samalla voi kuitenkin huomata, kuinka suunnittelussa on panostettu valoisuuteen ja väreihin, jotka luovat arvokkaan ja henkevän tunnelman.

Chongqing Zhongshuge, Kiina

Guizhoun provinssissa Kiinassa sijaitseva massiivinen kirjakauppa on näkemisen arvoinen, piti sitten itse lukemisesta tai ei. Yli 3000 neliön laajuinen kauppa on sisustuksen taidonnäyte, ja siellä on muun muassa eri kulmissa kulkevia portaita ja peilejä, jotka tekevät tilasta vieläkin isomman oloisen. Kirjakauppa on ehdoton vierailukohde kirjojen ystävälle, mutta tiettyä kirjaa etsiessään kannattaa turvautua henkilökunnan apuun.

Googlen toimisto, Yhdysvallat

Hakukonejätti Googlen toimisto New York Cityssä Yhdysvalloissa on yksi maailman tunnetuimpia sisustusarkkitehtuurikohteita, eikä aivan syyttä. Koko sisustus henkii modernia aikaa, ja siinä on haluttu myös panostaa työntekijöiden viihtyvyyteen. Toimisto on futuristinen, ja sisustuksessa painottuvat samalla myös mukavuus ja luonnonvalo.