Ravintoloiden trendit valuvat koteihin

”Mitä isot edellä, sitä pienet perässä” on hyvä sanonta ja pitää paikkaansa muun muassa erilaisten trendien kanssa. Monet koteihin rantautuneet trendit ovat lähtöisin erilaisista ravintoloista ja niiden tarjoamista ruoista ja elämyksistä. Ravintolat pyrkivät erottautumaan muista toimijoista ja nämä uutuudet usein leviävät muihin ravintoloihin ja sieltä koteihin. Parhaiten kuluttajien toiveita ennakoivat ravintolat ovatkin ”aallonharjalla” ja usein muodostavat trendejä, jotka näkyvät ravintolan arvostuksessa ja asiakkaiden valinnoissa.

Myös ravintoloiden käyttämät välineet löytävät tiensä koteihin

Ravintoloissa käytettävät välineet ja astiat ovat myös usein asioita, joita päätyy kotien sisustustrendeihin. Laadukkaat Iittala viinilasit ovat monen kodin keittiön vakiokalustoa ja niitä onkin suosittu paljon hyvien ravintoloiden keskuudessa juuri laadukkuuden, hyvän saatavuuden ja käytännöllisyyden takia. 

Ravintoloissa käytetään usein paljon jämerämpiä laitteita ja välineitä, kuin kotikeittiöissä ja OBH Nordica voileipägrilli on hyvä esimerkki siitä, kuinka ravintolakäytössä oleva parilagrilli on pikkuhiljaa muokkaantunut voileipägrilliksi, joka sopii helposti kotikäyttöön. Moni muistaakin kuinka voileipägrillin käyttäminen on saattanut kuulua perinteisesti viikonlopun aamiaiseen tai herkutteluvälipalan tekoon. 

Sisustustrendit näkyvät myös sisustuksessa

Erilaiset värimaailmat ja niissä käytetyt kuvioinnit myös näkyvät sekä ravintoloissa, että kodeissa käytettävissä tekstiileissä. Osa ravintoloista, kuten kotisisustajista käyttää kausittain vaihdettavia tekstiilejä, joiden avulla erilaiset teemat ja värimaailmat soljuvat hyvin eri vuodenaikojen ja juhlapyhien mukaan, luoden ympäristön, jossa on miellyttävä ja rentouttava olla. 

Monesti erilaiset muotitrendit ja värit ovat lyhyen aikaa pinnalla, mutta niistä nautitaan sen hetken ajan mahdollisimman paljon. Kotona ollaankin hyvin iso osa elämästä, joten miksi sitten ei panostaisi viihtyvyyteen, jonka ansiosta siellä olosta nauttii mahdollisimman paljon.