Brunssi on täydellinen tilaisuus saada koottua ystävät yhteen. Herkullisten brunssiherkkujen äärelle kokoontuminen on hauskaa ja loistava tapa viettää aikaa sellaisten ystävien kanssa, joita ei muuten tapaisi. Lisäksi brunssilla on ekologista merkitystä, sillä se on tapa vähentää ruokahävikkiä, jos hyödynnät edellispäivän tähteet. Seuraavaksi muutamia vinkkejä, joiden avulla saat järjestettyä upea brunssin ystävillesi kotioloissa:

Tee hetkestä spesiaali. Brunssi on paljon muutakin kuin aamiainen ja lounas yhdistettynä. Se on ateria, joka voidaan tarjoilla koska tahansa klo 10-14: tämä joustava aikaikkuna herättää luovuuden ja mahdollistaa erilaiset ideat ruokalistan suhteen. Kananmunat, pannukakut ja riisipiirakat eivät ole brunssin pakollinen ruokalaji. Kokeile sen sijaan esimerkiksi pannukakkubaaria suolaisine ja makeine täytteineen tai aamiaispitsaa pekonilla ja kananmunilla!

Suunnittele brunssijärjestelyt etukäteen, ja säästät itseltäsi paljon aikaa ja vaivaa. Jos sinulla on ylimääräistä aikaa perjantai-iltana tai lauantaiaamuna ennen vieraiden saapumista, paista pekonit valmiiksi, laita puuro hautumaan haudutuskattilaan ja pilko vihanneksia salaatteja varten. Jos olet intohimoinen kokki tai haluat huikaista ystäväsi kokkaustaidoillasi, brunssi on sinun hetkesi loistaa! Ota siis kaikki irti tilaisuudesta ja suunnittele menu huolella. Yksi osa suunnitelmallisuutta on tehdä ajoissa tarvittavat ruokaostokset marketista, torilta ja erikoiskaupoista, esimerkiksi leipomosta.

Ethän unohda jälkiruokia! Jos haluat ilahduttaa ystäviäsi, kannattaa brunssiin sisällyttää vähintään yksi jälkiruoka-annos, mielellään useampi. Miltä kuulostaisi köyhät ritarit marjojen ja kermavaahdon kera, tai vohvelit jäätelön ja vaahterasiirapin kanssa? Jälkiruoka kannattaa tarjoilta kauniilta astialta, sillä visuaalisuus lisää ruuan houkuttavuutta! Kauniita astioita voit löytää uutena esimerkiksi makujakauppa verkkokaupasta tai käytettynä kirpputoreilta ja vintage-liikkeistä. Myös luonnonkukat ja kauniit servetit kuuluvat kauniiseen kattaukseen.