Yhä useampi ei enää odota seuraavaa virallista lomaa ottaakseen pienen irtioton arjesta. Aivan tavallisena viikonloppunakin voi nimittäin lähteä pienelle kaupunkilomalle, joka antaa kummasti lisäpotkua tulevaa viikkoa varten. Erityisesti lapsiperheiden vanhemmat väsyvät helposti arjen pyörityksessä ja parisuhteen huoltamiselle ei tunnu jäävän lainkaan aikaa. Sopikaa vaikka isovanhempien kanssa lastenhoidosta viikonlopun ajaksi ja lähtekää kahdestaan nauttimaan aikuisten välisestä laatuajasta. Nykyään lentokoneella pääsee nopeasti eri puolille Eurooppaa, mutta unelmien kaupunkiloma onnistuu aivan yhtä hyvin myös kotimaassa. Esimerkiksi Helsinki tarjoaa kotimaisillekin vierailijoille mahdollisuuden ylellisistä palveluista ja kokemuksista nauttimiseen – aikuisten lomalla on mukava nimittäin panostaa laatuun ja rauhoittumiseen. Tässä artikkelissa annammekin vinkkejä, joiden avulla vietät unohtumattoman kaupunkiloman ihanassa Helsingissä!

Ylellinen hotelli on elämys

Moni on yhtä mieltä siitä, että nuorempana loman tarkoitus oli enemmänkin uusien paikkojen koluaminen ja jo ulkomaille pääseminen oli sinänsä elämys, joten hotellin varustelulla tai siisteydellä ei ollut niin väliä. Aikuistumisen, rahatilanteen paranemisen ja lasten myötä prioriteetit kuitenkin tuppaavat muuttumaan ja majapaikan valintaan alkaa vaikuttamaan muukin kuin hinta. Erityisesti kaupunkilomalla hotelliin panostetaan yleensä pitempää lomaa enemmän, sillä maksettavaksi tulee vain muutama yö. Viikonloppulomalla aika on rajallista, joten itse hotellinkin odotetaan olevan elämys. Yksi tunnettu luksushotelli Helsingissä on esimerkiksi Hotel St. George, joka tarjoaa vierailijoilleen ylellisen hotellielämyksen aivan kaupungin keskustassa. Hotelli sijaitsee 1840-luvun rakennuksessa vehreän Vanhan kirkkopuiston vieressä. St. Georgen tarjontaan kuuluu muun muassa spa, sisäuima-allas, sauna ja kuntosali sekä asiakkaiden ylistämä buffetaamiainen. Runsaasta hotelliaamiaisesta on ihana nauttia pitkään ja hartaasti ennen kaupungille lähtöä.

Tutustu Helsingin kattavaan ravintolatarjontaan

Helsinki tunnetaan monien Suomen parhaimpien ravintoloiden kotipaikkana, joten tutustu jo hyvissä ajoin kaupungin laajaan ravintolatarjontaan, sillä paikan päällä voi iskeä valinnanvaikeus. Nimekkäät ravintolat ovat luonnollisesti ketjupaikkoja hintavampia, mutta ne tarjoavat asiakkailleen keskivertoravintoloita moniulotteisempia elämyksiä – niin ruokalistan teema, raaka-aineet kuin ravintolan sisustuskin ovat kaikki tarkkaan harkittuja. Lyhyellä viikonloppulomalla on hotellin tapaan mukava panostaa laadukkaaseen ruokaan, kun taas pitemmällä lomamatkalla osa aterioista tulee syötyä mahdollisimman budjettiystävällisissä paikoissa. Voimme vinkata, että yksi Helsingin parhaista ravintoloista on Ravintola Skörd, jonka konseptina on käyttää vain suomalaisia, mahdollisimman lähellä tuotettuja raaka-aineita. Skörd tarjoaa iltaisin mahdollisuuden nauttia joko kolmen, viiden tai jopa seitsemän ruokalajin menusta, joka koostuu kauden tuoreista kotimaisista raaka-aineista. Lomalla on ihana nauttia illallisesta pitkän kaavan mukaan ja maistella avoimin mielin uusia makuelämyksiä.