Mitä tulee kodin koristamiseen joulukuntoon, sinun ei tulisi välittää muiden mielipiteestä siitä, milloin on ”oikea aika” kaivaa joulukoristeet pusseista ja laatikoista takaisin päivänvaloon. Moni jouluihminen aloittaa koristelun heti marraskuun alussa, sillä he haluavat yksinkertaisesti nauttia joulutunnelmasta kotonaan niin pitkään kuin mahdollista. Avaahan marraskuu jo pikkujoulukaudenkin, joten miksi koristelua ei voisi myös aloittaa? Joulu on pyhineen kuitenkin niin lyhyt aika, että se tuntuu menevän ohi aivan liian nopeasti, jos tunnelmointia ei aloita tarpeeksi aikaisin. Kaiva siis kaikki lempikoristeesi ulos kätköistään ja koristele koti juhlakuntoon! Voit tämän lisäksi pitää pienet pikkujoulut ystävillesi, jotta he saisivat osansa kotisi tuoreesta joulutunnelmasta. Tässä postauksessa annammekin sinulle vinkkejä koristeluun ja tunnelmallisten pikkujoulujen järjestämiseen.

Onko sinulla yleensä ollut jokin teema koristelussasi? Jos ei, niin sellaisen keksiminen ja toteuttaminen voisi olla hauskaa. Jotkut esimerkiksi valitsevat koristeluunsa kaksi tai kolme vallitsevaa väriä, jotka auttavat koristeiden valitsemisessa ja kokonaisuuden pitämisessä yhtenäisen näköisenä. Voit esimerkiksi päättää, että tänä vuonna koristelussasi vallitsevat kulta ja punainen, joten et sekoita niihin vaikkapa ruusukultaa tai hopeaa. Monet nimittäin välttävät eri metallivärien yhdistelyä, sillä kokonaisuudesta tulee silloin helposti hajanainen. Hyvä ohjenuora on valita joko ruusukulta, kulta tai hopea ja yhdistää siihen muutamia värejä. Voit myös lähestyä teemaa toisesta näkökulmasta: värien sijaan voit kuvailla teemaasi sanoin. Teemasi voi olla vaikkapa ”rustiikkinen maatalo” tai ”glamour”. Pohjoisen maissa pidetään tyypillisesti vähäeleisemmistä joulukoristeista, jotka tuovat pohjoisen luonnon sisälle kotiin. Tällaisia koriste-elementtejä ovat esimerkiksi erilaiset havut ja risut, joita voidaan tuunata vaikkapa nauhoilla ja LED-valosarjoilla.

Kun koti on koristeltu kauniin jouluiseksi, voit alkaa miettiä itse pikkujoulujasi. Tarjoilu on yleensä helppo päättää, sillä se koostuu usein pienestä suolaisesta naposteltavasta, kuten vaikkapa sipseistä ja uunissa paistetuista minipitsoista. Suolaisen purtavan lisäksi pikkujoulujen pitopöydästä löytyy usein tietenkin myös pipareita, joulutähtiä ja suklaata. Pukeutumisen suhteen voit pukeutua mielesi mukaan, mikä on muutenkin tapana pikkujouluissa tunnelman ollessa vähemmän virallinen kuin itse jouluna. On kuitenkin hauska laittaa päälle jotain juhlavaa ja jouluisen kimaltavaa. Miehet voivat valita vaikkapa samettisen tai paljettisen rusetin ja naiset juhlavan paljettimekon. Pikkujoulukauden alkaessa voit panostaa hiuksiisi ostamalla vaikkapa sinettipidennykset online kaupasta, jolloin ne saapuvat nopeasti suoraan kotiosoitteeseesi. Pidennykset saavat sinut tuntemaan itsesi astetta laitetummaksi kauden juhlissa. Meikin suhteen kulta ja punainen ovat kestosuosikkeja, mitä tulee jouluisen tunnelman luomiseen. Erilaiset kultaiset ja paljettiset luomivärit yhdistettynä karpalon punaisiin huuliin ovat varma valinta.