Huone ilman mattoa tuntuu usein tyhjältä ja kolkolta ja matot tuovatkin huoneeseen lämpöä ja harmoniaa. Ne myös sitovat sisustuksessa monet elementit yhteen ja ne ovat myös mukavia. Mattojen huomioiminen sisustuksessa on tärkeää ja on tärkeää valita oikea matto oikeaan huoneeseen. Mattoja on todella paljon erilaisia ja valinnanvaraa riittää. Mistä tietää, mikä matto sopii mihinkin huoneeseen ja miten valitsen oikean maton. Selvitä nämä asiata artikkelistamme ja suuntaa Masku sivustolle matto ostoksille.

Huoneen käyttötarkoitus on myös hyvä tapa määrittää, millainen matto sinne sopii. Keittiössä esimerkiksi on hyvä olla matto, joka on helppo pestä. Keittiössä touhutaan paljon ja matolle kertyy paljon likaa, joten pesuominaisuudet ovat erittäin tärkeät. Sama sääntö pätee myös eteiseen. Eteisessä kuljetaan kengillä ja mattoon tulee paljon likaa. Tämän takia eteiseen on valittava kestävä ja vähän likaa sitova matto, jonka pystyy puhdistamaan paikallaan, ilman suurempia pesuja. Olohuoneeseen taas soveltuu matto, joka on mukava ja jonka päällä voi vaikka tarvittaessa makoilla. Pehmeä suuri matto luo mukavuuden tunnetta, joka onkin tärkein ominaisuus olohuoneen matossa. Lastenhuoneeseen sopii vaikka automatto, jonka päällä on mukava leikkiä pikkuautoilla tai lego ukoilla. 

Matot ovat myös hyviä tilanjakajia. Sisustuksessa matoilla voi suuret tilat jakaa eri tiloihin ilman sen suurempia toimenpiteitä. Mattojen lisäksi kannattaa panostaa niiden alla oleviin kankaisiin, jotka pitävät ne paikoillaan. Monet matot liukuvat helposti lattialla, joten silloin on hyvä hankkia kunnon liukuesteet maton alle. Mattoja kannattaa myös hankkia useampia huoneisiin ja niitä voi vaihdella vuodenaikojen mukaan. Talvella toimii paksut ja lämpimät matot ja kesällä taas toimii juuttimatot, jotka ovat kevyitä ja kestävät kulutusta. Useamman maton avulla muutat myös helposti sisustusta ja raikastat huoneiden olemusta ilman suurempia remontteja.