Vanhan talon sisustaminen

Moni pinta päältä kaunis sanoo vanha sanonta. Näin on myös monesti varsinkin vanhoissa taloissa, joita on lähdetty korjaamaan pintepuolisella remontilla ja sen lisäksi sisustamalla ulkonäköä paremmaksi. On erittäin tärkeää ymmärtää talon tila ja kunto, jotta voi oikealla tavalla arvioida, mitä talossa kannattaa lähteä tekemään. On hyvä ensin selvittää onko kyseessä remontointi tai peruskorjaus.

Vanhassa talossa on useita kohtia, joita yleensä pitää alkaa korjaamaan. On kuitenkin tärkeää selvittää ensin tarkoin, mitä kannattaa remontoida ja mitä peruskorjata. Peruskorjaus on usein laajempi kokonaisuus ja kustannukset kasvavat peruskorjauksessa kovin suuriksi. Remontointi sen sijaan on usein pintojen parantamista ja sitä tehdään usein sisustuksen yhteydessä. Riippuen talon iästä voi olla, että peruskorjaus ei ole järkevää vaan ainoastaan ylläpitäminen on kannattavaa.

Usein talossa yksi ongelmakohta voi olla lattia. Lattian kunnon tai pohjan tutkiminen voi olla hankalaa yksin. Tässä auttaa ammattilaiset kuten Geobear. Selvittämällä oman lattian kunto, voi helposti määrittää millaisista kustannuksista on kyse, jos lähdetään korjaamaan lattiaa.

Sisustaminen on remontoinnin lisäksi hyvä tapa lisätä talon asuttavuutta, jos on esimerkiksi todettu, että peruskorjausta ei kannata lähteä tekemään. Kuitenkin jos peruskorjaus kannattaa tehdä on silloin hyvä miettiä koko sisustus uudelleen ja hyödyntää suurempi korjaus. Silloin voi olla mahdollisuus luoda vanhasta uutta ja nostaa oman talon arvoa huimasti. Sisustuksella on tässä tapauksessa suuri merkitys.

Sisustustyylejä voi valita sen mukaisesti, mikä miellyttää itseään, jos aikoo asua talossa itse. Jos kyseessä on myyntikohteen remontointi, voi sisustusta miettiä kohdeyleisön kannalta ja lisätä sisustuksen avulla talon houkuttelevuutta. Remontoinnissa ja sisustamisessa on oltava kuitenkin tarkkana ja laskettava kustannukset tarkasti, jotta tehtävistä töistä on todella hyötyä, eikä niitä tehdä vahingossa tappiollisina.