Ei lainkaan tavallista suomalaista sisustuskliseetä

Jenna Österlund haluaa tuoda kotiinsa italialaisia vaikutteita. Helsinkiläiset Jenna ja Marko ovat tavallisesti viihtyneet kodeissaan korkeintaan kolme vuotta. Hotelli- ja ravintolasisustuksia ammatikseen suunnitteleva pari on toivonut uutta projektia kotiinsa. Viimeksi Jenna ja Marko ajoivat muuttokuormansa Helsingin Tarkkampujankadulta merenrantaan vanhaan Eiraan. Tämä koti lumosi Jennan ja Markon niin, että he ovat viihtyneet siinä jo seitsemän vuotta.

– Tykästyimme niin asunnon sijaintiin ja talon tunnelmaan – kotimme muistattaa mitä Pariisista. Pihalla on upea suihkulähde ja asukkaiden käytössä on yhteinen viihtyisä kirjasto. Suurista ikkunoista läpi tuleva valo ja pihan näkymä lehtipuineen ja vanhoine rakennuksineen veivät parilta jalat alta jo ensi näkemältä, Jenna sanoo.

Jenna ja Marko remppasivat kodin ennen siihen muuttoa – kaikki talon seinät vaihdatettiin ja maalattiin uudestaan. Talon entisten asukkaiden lastenhuoneet muutettiin yhdeksi suureksi makuuhuoneeksi. Ripustimme sitten seinille vielä tekstitaulut ja talosta tuli lähes täydellinen, Jenna kertoo.

Monia ravintoloita, kuppiloita sekä hotelleja sisustanut Jenna toimii oman kotinsa kanssa kuitenkin toisin kuin omassa työssään.

– Haluan antaa sattumille tilaa ja olla rento. Kodin ilmeestä tulee paras, kun sitä ei suunnitella tarkkaan etukäteen. En halua, että kotina olisi liian ”täydellinen” ja valmis. Työssäni suunnitelmien täytyy kuitenkin olla valmiit ja tunnelman selvillä jo varhain, mutta omaa kotiani suunnitellessa haluan ehdottomasti olla spontaani. Se tekee kodista kodikkaan, Jenna sanoo